Uitgeverij Ekstreem

 *****

 

Het ultieme tafelboek

TVERTREK

Koenraad Tinel

 

TVERTREK5

 

Met TVERTREK (een samentrekking van ’t en vertrek, het Vlaamse equivalent voor ‘het toilet’) van beeldend kunstenaar Koenraad Tinel (o.a. Honger!) presenteert Ekstreem het tafelboek der tafelboeken. Uit de honderden tekeningen die Tinel in de loop der jaren maakte van wat meestentijds de intiemste kamer van het huis is, selecteerde hij er honderd voor dit boek. Het ultieme wc-tafelboek met een knipoog.

In TVERTREK blijf je bladeren. Elke tekening is een verhaal op zich. ‘Poëzie van het brute en het intieme, het schaamteloze en het verborgene, het wulpse en het geestige’, zoals De Standaard-journalist Laurens De Keyzer de tekeningen omschrijft. 

 

st026

 

Goud, zilver en brons

Maar TVERTREK laat het niet bij tekeningen alleen. Op verzoek van de uitgever ontwierp Koenraad Tinel ook het omslag. Hij maakte dat uit staal, het materiaal waarmee hij het liefste werkt en dat zo kenmerkend is voor zijn oeuvre. Het resultaat: een band van ruim twintig kilo met een met bladgoud bewerkte bronzen wc-pot en twee goudbronzen vliegen, afgewerkt met bladzilver. De band is gevuld met negenennegentig tekeningen geprint op hoogwaardig Museum Etching uit de Digital Fineart Collection van Hahnemühle.

 

st089b

 

Exclusief

Elk exemplaar van TVERTREK onderscheidt zich van de andere door één exclusieve originele gesigneerde tekening..

TVERTREK verschijnt in een wereldwijde, eenmalige oplage van drieëndertig genummerde exemplaren.

 

st133

 

Formaat: 37 x 30 x 37 cm

Gewicht 20 kg

 

Kijk hieronder voor "the making of", of via: http://www.youtube.com/watch?v=wOlsHfDfWQ0  

 

 

TVERTREK4

 

Bent u geïnteresseerd in dit kunstBoek? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   

 

Ekstreem 50017 logo def RGB

 

 

Copyright © 2018 Uitgeverij Ekstreem | Tielsestraat 192 | 6673 AE Andelst | Telefoon: 0488 – 42 05 70 | info@uitgeverij-ekstreem.nl